Where to sell gold bar in Malaysia

sell gold for cash malaysia

Harga emas pada masa ini berada pada tahap tertinggi sejak 2013. Sekiranya anda mempunyai perhiasan emas atau emas batangan lama, menjualnya boleh menjadi kaedah terbaik untuk mendapatkan wang tunai dengan segera sambil memanfaatkan harga emas yang tinggi hari ini.

Terdapat banyak tempat untuk menjual emas, tidak semuanya sama baiknya. Cara terbaik untuk menjual emas anda adalah secara dalam talian melalui pembeli yang mempunyai reputasi baik, kerana anda akan mendapat harga yang lebih baik daripada yang anda jual melalui kedai pajak gadai atau kedai perhiasan tempatan.

Untuk ikatan perkahwinan emas, cincin pertunangan dan perhiasan emas lain, kami mengesyorkan menjual kepada Abdul Razak Gold House (M) Sdn Bhd. Mereka hampir selalu menawarkan harga tertinggi atau terbaik untuk emas anda, dengan proses yang pantas dan mesra yang bebas daripada taktik penjualan yang laku keras.

Di bawah ini, kami telah memberikan lebih banyak maklumat mengenai menjual emas secara tempatan dan dalam talian di bawah, termasuk cadangan kami untuk membantu anda mendapatkan tawaran yang terbaik.

CHECK GOLD PRICE near mebuy sell gold near me
Pada 9 September 2020, harga emas di AS ialah $ 1,924.27 per ouns atau $ 61.87 per gram – rekod baru-baru ini dan salah satu harga emas tertinggi yang dicatatkan sejak 2013. Harga emas biasanya meningkat seiring dengan penurunan nilai pasaran saham , meletakkannya pada paras tertinggi baru-baru ini kerana penurunan nilai kebanyakan indeks saham baru-baru ini.

Banyak orang mempunyai emas, baik di sekitar rumah dalam bentuk perhiasan lama, seperti duit syiling emas lama, atau dalam bentuk emas batangan yang dibeli sebagai pelaburan.

Dengan harga emas pada tahap tertinggi baru-baru ini, sekarang adalah masa yang tepat untuk memikirkan menjual emas untuk membebaskan sejumlah wang tambahan.

Walaupun proses menjual emas nampaknya membingungkan, ada pembeli yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai yang akan memberikan harga yang sangat baik untuk perhiasan emas, syiling atau jenis emas anda yang lain.

Di bawah ini, kami telah menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai penjualan emas. Panduan kami merangkumi bagaimana harga emas berfungsi, berapa nilai emas anda, cara terbaik untuk menjualnya dengan harga tertinggi dan proses asas menjual emas dalam talian.

Kami juga telah memperincikan kesalahan umum yang harus dihindari ketika menjual emas, serta kebaikan dan keburukan menjual emas dalam talian berbanding tempatan melalui kedai pajak gadai, kedai perhiasan atau jenis pembeli emas lain.

Akhirnya, kami telah memberikan beberapa petua pakar untuk membantu anda mendapatkan harga terbaik untuk perhiasan emas lama atau barang emas anda yang lain.

CHECK GOLD PRICE near mebuy sell gold near me

Malaysia Gold Buyers

Bagaimana Harga Emas Berfungsi
Harga emas sesuai dengan beratnya, dengan harga biasanya disediakan untuk satu gram, satu ons dan satu kilogram emas murni.

Sebagai contoh, harga emas semasa (pada 9 September 2020) ialah $ 61.87 per gram, $ 1,924.27 per auns dan $ 61,837.62 sekilogram. Seperti komoditi lain, harga emas sering berubah, menjadikannya penting untuk memeriksa harga terkini jika anda ingin membeli atau menjual emas.

Kecuali dinyatakan sebaliknya, harga emas merujuk kepada emas 24k, atau emas “murni”, yang terdiri daripada emas tulen 99,99%. Sekiranya anda mengetahui emas karat yang anda ada, anda boleh menggunakan kalkulator harga emas ini. Untuk menggunakannya, masukkan berat item, kemudian pilih karatage. Kalkulator akan memberikan anggaran untuk nilai item sekiranya anda memutuskan untuk menghantarnya untuk penilaian.

Emas tulen 24k mempunyai warna oren yang kuat dan agak lembut dan lembut. Ini adalah jenis emas yang digunakan untuk syiling kelas pelaburan dan jongkong emas (dikenali sebagai bullion). Kerana warnanya lembut dan terang, emas 24k tidak digunakan untuk perhiasan.

Sebaliknya, bentuk emas yang kurang tulen, seperti emas 10k, 14k dan 18k, biasanya digunakan untuk cincin, anting-anting, gelang, jam tangan dan perhiasan emas lain. Kami telah menerangkan bagaimana emas 24k berbeza dengan emas yang biasa digunakan dalam perhiasan dalam panduan terperinci kami mengenai jenis emas.

Nasib baik, ini tidak bermakna anda tidak boleh menjual emas 10k, 14k, 18k atau 22k. Sekiranya anda ingin menjual jenis emas ini (contohnya, tali pengantin emas), harga yang akan anda perolehi adalah berdasarkan kandungan emas tulen yang dapat diekstrak dari item tersebut setelah dicairkan dan diperhalusi.

Kami telah menerangkannya dengan lebih terperinci di bawah, dengan maklumat tentang bagaimana anda dapat menentukan jumlah emas tulen dalam pelbagai item emas biasa.

CHECK GOLD PRICE near mebuy sell gold near me

instant cash for goldApa yang dimaksudkan dengan “Harga Spot” Emas?
Sekiranya anda pernah melayari laman web harga emas atau membeli emas, anda mungkin pernah melihat istilah “harga spot emas”. Istilah “harga spot” merujuk pada harga di mana mana-mana komoditi (dalam kes ini, emas murni) dapat dibeli atau dijual pada saat tertentu.

Harga spot emas sering berbeza dengan harga kontrak niaga hadapan emas, yang melibatkan penghantaran emas pada masa akan datang. Secara sederhana, harga spot adalah harga emas semasa pasaran sekarang, dan harga terpenting yang harus anda perhatikan jika anda ingin menjual.

Seperti yang kami nyatakan di atas, harga emas sering berubah. Emas adalah komoditi popular yang diperdagangkan di seluruh dunia di pasaran seperti COMEX New York dan Bullion Market di London. Oleh itu, harga spot emas boleh berubah-ubah berdasarkan tahap permintaan semasa untuk niaga hadapan emas.

how to sell gold jewellery for cashMengapa Anda Tidak Mendapat Tepat Harga Spot Semasa Anda Menjual Emas
Semua perniagaan yang membeli emas dalam jumlah kecil akan membelinya dengan harga yang lebih rendah daripada harga spot, yang bermaksud anda tidak akan mendapat apa yang bernilai emas ketika anda menjualnya.

Ini hanyalah realiti perniagaan. Semua perniagaan mempunyai perbelanjaan, dan syarikat yang membeli emas harus dapat memperoleh keuntungan agar dapat terus berniaga. Mereka juga perlu menanggung kos yang berkaitan dengan pencairan dan penyempurnaan perhiasan emas anda sehingga dapat digunakan kembali.

Oleh itu, jumlah wang yang anda akan terima dari perniagaan membeli emas anda tidak akan menjadi harga spot emas yang tepat. Sebagai gantinya, ini akan menjadi harga spot dikurangi bayaran yang ditambahkan pembeli untuk menjadikan transaksi itu ekonomik untuk mereka.

Jumlah yang anda akan rugi berbanding dengan harga spot bergantung pada jenis emas yang anda jual dan pedagang yang anda jual.

Sekiranya anda menjual perhiasan emas lama dalam kuantiti yang sedikit, biasanya anda akan mendapat harga per gram lebih rendah daripada yang anda mahukan jika ya

Anda menjual, misalnya, sejumlah besar emas dalam bentuk duit syiling atau jongkong emas.

Bagi pembeli emas, komisen boleh sangat berbeza. Kami secara amnya mengesyorkan Abdul Razak Gold House (M) Sdn Bhd untuk perhiasan emas, kerana harganya lebih rendah daripada pembeli emas lain, yang bermaksud anda akan mendapat peratusan harga spot yang lebih tinggi untuk emas yang anda jual. Walau bagaimanapun, terdapat banyak pembeli lain di luar sana.

Di bawah ini, kami telah menerangkan apa yang anda lakukan untuk mendapatkan harga terbaik untuk jenis emas yang anda jual.

CHECK GOLD PRICE near mebuy sell gold near me

gold trade in price malaysiaBilakah Masa Terbaik untuk Menjual Emas?
Masa terbaik untuk menjual emas adalah ketika harga spot emas tinggi dan anda selesa dengan idea menjual syiling emas, perhiasan, emas atau barang emas anda yang lain.

Emas, seperti komoditi lain, nilainya sentiasa berubah-ubah. Seperti pasaran saham, mencari tahu sama ada harga emas akan meningkat atau menurun, dan “mengalahkan pasaran” untuk emas adalah sesuatu yang sukar dilakukan oleh para pelabur yang bijak.

Sekiranya anda mempunyai sejumlah besar emas dan ingin menjual pada waktu yang terbaik, anda boleh menggunakan ramalan dan analisis emas untuk terus mengikuti trend pasaran. Ini dapat memberikan maklumat berguna mengenai harga emas, tetapi seperti yang berkaitan dengan pasaran, ramalan mereka tidak selalu sempurna.

Oleh kerana itu, lebih baik menjual emas ketika anda memerlukan wang tunai, dan apabila anda merasakan bahawa harga emas berada pada tahap yang cukup tinggi untuk anda membenarkan berpisah dengan barang emas anda.

how to sell gold jewellery for cashMENJUAL EMAS UNTUK CASH
Seperti yang kami nyatakan di atas, harga tempat emas yang anda dapati dalam talian merujuk kepada emas 24k murni, bukan emas 10k, 14k dan 18k yang biasanya digunakan untuk pembuatan perhiasan.

Kandungan emas tulen 10k emas adalah sekitar 41.7%. Emas 14k mempunyai kandungan emas 58.3%, sementara emas 18k mempunyai kandungan emas 75%. Ini bermaksud bahawa anda tidak dapat menggunakan harga tempat emas yang disebut dalam talian dengan tepat untuk mengira nilai kebanyakan perhiasan emas berdasarkan harganya.

Beberapa laman web menjual emas menyediakan kalkulator yang membolehkan anda membuat kandungan emas tulen cincin emas atau perhiasan lain dengan cepat dan mudah, kemudian hitung anggaran harga emas yang digunakan untuk membuat barang tersebut.

Anda boleh menggunakan kalkulator harga emas ini. Untuk menggunakannya, masukkan berat item, kemudian pilih karatage. Kalkulator akan memberikan anggaran untuk nilai item sekiranya anda memutuskan untuk menghantarnya untuk penilaian.

CHECK GOLD PRICE near mebuy sell gold near me

Malaysia Gold BuyersTEMPAT TERBAIK UNTUK MENJUAL EMAS UNTUK CASH
Mengusahakan tempat menjual emas boleh membingungkan. Seperti banyak perkara dalam hidup, pilihan yang paling jelas dan paling banyak diiklankan – terutamanya kios membeli emas tempatan – tidak selalu menjadi tempat terbaik untuk menjual jika anda ingin mendapat tawaran yang adil.

Terdapat tiga tempat utama untuk menjual emas – pembeli emas dalam talian yang terkenal, kedai pajak gadai dan perhiasan tempatan. Kami secara amnya mengesyorkan menjual secara dalam talian jika anda mencari harga setinggi mungkin untuk emas anda, walaupun setiap pilihan menawarkan pelbagai kelebihan dan kekurangannya sendiri.

Di bawah ini, kami telah melihat lebih terperinci mengenai bagaimana setiap pilihan ini berfungsi, serta kebaikan dan keburukan utama yang ditawarkan oleh masing-masing. Klik mana-mana pautan di bawah untuk melompat terus ke bahagian itu:

  • Menjual Emas Dalam Talian
  • Menjual Duit Syiling Emas atau Bar Emas dalam talian
  • Kedai Pajak Gadai Di Dekat Anda yang Membeli Emas
  • Kedai Barang Kemas Tempatan
  • Menjual Emas Dalam Talian

Sekiranya anda mempunyai perhiasan emas, syiling, emas, atau jenis emas lain yang anda ingin jual secepat mungkin dengan wang tunai, menjualnya dalam talian hampir selalu memberi anda harga terbaik.

Sebab utama untuk ini, seperti yang telah kami jelaskan di banyak ulasan kami tentang kedai perhiasan, adalah lebih menjimatkan untuk mengendalikan perniagaan dalam talian daripada menjalankan rangkaian lokasi fizikal, batu bata dan mortar yang besar.

Kerana kos operasi yang lebih rendah ini, pembeli emas dalam talian mampu mengambil margin yang lebih rendah pada produk yang mereka beli dan kemudian jual. Ini bermaksud bahawa anda, sebagai pihak yang menjual emas, akan mendapat harga yang lebih baik daripada yang biasa anda dapatkan dari kedai batu bata.

Menjual emas dalam talian adalah proses yang mudah. Walaupun langkah yang tepat boleh berbeza-beza berdasarkan pembeli emas tertentu yang anda pilih, selalunya prosesnya seperti ini:

Anda akan membuat hubungan dengan pembeli emas dalam talian yang terkenal seperti Abdul Razak Gold House (M) Sdn Bhd dengan mengisi borang hubungan di laman web mereka.

Syarikat yang membeli emas anda akan membolehkan anda memilih kaedah penghantaran anda dan memberikan surat pos prabayar yang diinsuranskan untuk anda gunakan untuk menghantar perhiasan emas atau barang-barang lain kepada pasukan penilaian mereka.

Syarikat yang membeli emas anda akan menilai barang anda dan memberi anda tawaran untuknya berdasarkan kuantiti emas tulen.

Sekiranya anda menerima tawaran, anda akan dibayar (biasanya dalam 24-48 jam) dengan cek, pindahan wang melalui bank atau kaedah lain yang ditawarkan oleh peniaga.

Sekiranya anda menolak tawaran tersebut, peniaga akan menghantar barang anda kembali kepada anda. Bergantung pada pembeli emas tertentu yang anda pilih, anda mungkin dikenakan sedikit bayaran untuk pengendalian, penilaian dan penghantaran balik.

buy and sell gold for cash malaysia | Razak Jewellery

Abdul Razak Gold House (M) Sdn Bhd

Address:
Bangunan Abdul Razak,
No 61, Leboh Ampang,
50100 Kuala Lumpur.

Phone: 016-6975 846

Email: info@razak.com.my

Website: https://razak.com.my

Map: https://goo.gl/maps/hZvrb7KGcZqz5kKdA

CHECK GOLD PRICE near mebuy sell gold near me